TERVETULOA KEITTIÖN PUOLELLE

lauantai 30. huhtikuuta 2011

Rahkatorttu.

Murotaikina
4 dl vehnäjauhoa
0,5 dl sokeria
200g voita
1 muna
Jauho ja muut aineet sekoitetaan nopeasti keskenään. Taikana levitetään irtopohjavuokan pohjalle ja reunoille.

Täyte
1 tlk rahkaa
2 dl kermaa
3 munaa
1 sitruunan raastettu kuori
0,5 dl sitruunamehua
0,75 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Paistetaan uunin alatasolla 200 asteen lämmössä noin 30 min.

Koristellaan jäähtyneenä säilykepersikoilla.
Tehdään kiille hyytelösokerista ( 0,5 dl ) ja vedestä (1 dl )


Löysin ohjeen Seijastiinan blogista ja tein nyt pääsiäiseksi.
Parani vanhetessaan. Tykkäsin.

4 kommenttia:

  1. Minä en muistanut tätä tehdä, no voihan sitä tehdä pääsiäisen jälkeenkin, mutta jo on komea ja hyvä kahville :P
    Kiva uusi blogi, jään tänne ;D

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa Seijastiina lukijaksi !
    Voisihan tämän koristaa mansikoilla...sopiikohan se sitruunan kanssa yhtä hyvin kuin persikka? Pitää kesällä kokeilla :)

    VastaaPoista
  3. Minusta nämä piirakat ovat parhaita, jossa ei tarvitse vatkailla mitään. Ovat nopeita tehdä. Tätä voisi vaikka kokeilla ensi viikonloppuna kun vietetään pojan synttäreitä:)

    VastaaPoista
  4. Totta puhut Tuisku :) Kannattaa kokeilla.

    VastaaPoista