TERVETULOA KEITTIÖN PUOLELLE

sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Kalapiirakka.


Pohja:
1 1/2 dl vehnäjauhoa
1 dl ruis- tai kaurahiutaleita
1/4 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
50 g voita
1 dl maitoa

Täyte:
100 g purjoa
1 rkl voita
150 g perattua savukalaa
1/2 dl ruohosipulisilppua
100 g (2 dl) Emmental Punaleima -raastetta
2 dl kevytkermaa
3 munaa
1/4 tl mustapippuria

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää voi sulatettuna ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä se uunivuoan (halkaisija 25 cm) pohjalle ja reunoille. Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi ja hauduta pehmeäksi voissa. Kuutioi savukala. Levitä taikinapohjalle purjo, savukala, ruohosipulisilppu ja juustoraaste. Sekoita munat kerman joukkoon, mausta seos pippurilla. Kaada vuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin.

Kaksinkertainen annos rittää uunipellilliseen. Itse käytän kalana kylmäsavulohta.
Tämä on helppo tehdä ja onnistuu aina. Yleensä syöjät tykkäävät. Sopii kahvipöytään suolapalaksi.

Ohje on Valion kirjasta "Rohkeasti keittiöön".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti