TERVETULOA KEITTIÖN PUOLELLE

sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Mamman marjapiiras.


Pohja:
150g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 dl kermaviiliä
0,5 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
5 dl marjoja

Voi ja sokeri vaahdotetaan. Lisätään kananmuna ja jauhot.
Levitetään taikana voideltuun ja leivitettyyn vuokaan ( halkaisija  noin 30 cm ).
Marjat levitetään pohjan päälle. Kermaviili, muna ja sokerit sekoitetaan ja lisätään marjojen päälle.
Paistetaan 200 asteessa 30-40 minuuttia.

Tämä ohje levisi 70-luvulla suomalaiskeittiöihin kermaviilin tultua markkinoille.
Valion sivuilta löytyy nykyisin vähän kevyempi versio, jossa rasvaa vain 100g.

4 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä! Se tuli nyt paikkaan, josta se on helppo löytää. Olen tänä kesänä lomanviettopaikassamme ulkomuistista tehnyt neljä mamman marjapiirasta mustikoista. Huomenaamulla aion tehdä viidennen punaisista viinimarjoista. Huomaan, että reseptissä on enemmän sokeria kuin olen käyttänyt. Varmaan punaiset viinimarjat vaativatkin enemmän sokeria kuin mustikat, joten nyt panen reseptin mukaan. Hyvää elokuuta!

    VastaaPoista
  2. Huomenta, Daisy! Lähetin sinulle herkullisista resepteistä Arkiporinaa-blogissa Herkullisen tunnustuksen.

    VastaaPoista
  3. Kiitos Paula tunnustuksesta :)

    VastaaPoista
  4. Leivoin juuri tällä ohjeella. Pitkästä aikaa. Käytin puolukoita. Vähän runsaammin sokeria ja kanelia tomuttelin mausteeksi.

    VastaaPoista