TERVETULOA KEITTIÖN PUOLELLE

perjantai 23. joulukuuta 2011

Hiivaleipä.



7 dl maitoa
50 g hiivaa
1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl auringonkukansiemeniä
1,5 dl ruisjauhoa
1 tl suolaa
loraus siirappia
loraus öljyä
vehnäjauhoa

Lämmitettyyn maitoon liotetaan hiiva. Lisätään suola, siirappi ja öljy, ryynit ja muut kuivat aineet joukkoon ja alustetaan taikana jauhoilla.
Taikinan annetaan nousta lämpimässä paikassa. Leivotaan taikinasta neljä pyöreää leipää pellille nousemaan. Nousseet leivät pistellään ja paistetaan 200 asteen lämmössä.

Käytän 7 desilitran nestemäärää, koska sen kokoinen taikina/ neljä leipää mahtuvat uuniini kerralla paistumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti