TERVETULOA KEITTIÖN PUOLELLE

perjantai 23. joulukuuta 2011

Joululeipä.


7,5 dl piimää
1,5 dl siirappia
50 g hiivaa
vajaa rkl suolaa
1,5 rkl pomeranssin kuorta
0,5 rkl kuminaa tai anista
0,5 rkl fenkolia
3 dl ruisjauhoa
vehnäjauhoa
0,5 dl öljyä

Lämpimään piimään lisätään siirappi, hiiva ja muutama desilitra jauhoa. Annetaan taikinan nousta, kuplia ilmestyy pintaan. Lisätään taikinaan mausteet ja öljy. Alustetaan loput jauhot taikinaan ja annetaan nousta lämpimässä paikassa.
Kun taikina on noussut, leivotaan siitä neljä pyöreää leipää pellille nousemaan. Ennen paistamista leivät pistellään ja voidellaan siirappivedellä. Paistetaan hyvässä uuninlämmössä (200 astetta) keveiksi ja kypsiksi. Vähän ennen uunista ottamista leivät voi vielä voidella uudelleen siirappivedellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti