TERVETULOA KEITTIÖN PUOLELLE

lauantai 31. joulukuuta 2011

Omenaleipä.



6 dl piimää
2 dl omenasosetta
1 dl siirappia
50 g hiivaa
1 rkl fenkolia
1 rkl anista
rouhittua mantelia
2 dl ruisleseitä
2 dl ruisjauhoa
8 dl vehnäjauhoa

Lämmitettyyn piimään lisätää omenasose ja siirappi. Hiiva liotetaan joukkoon.
Kuivat aineet sekoitetaan taikinaan, joka saa jäädä aika löysäksi. Kaksi leipävuokaa voidellaan ja taikina kaadetaan niihin nousemaan.
Kohonneet leivät paistetaan 175 asteen lämmössä reilun tunnin ajan.

Alustin taikinan sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Vaivatonta oli myös se, että taikina kaadettiin nousemaan suoraan leipävuokiin.
Aikomukseni oli tehdä saaristolaisleipää. Lähikaupassani ei ollut maltaita, joten päädyin tällaiseen versioon. Maistui oikein hyvältä vastapaistettuna.

ps. Seuraavana aamuna leipä oli aika tiivistä. Omenasosetta pitäisi vähentää tai ainakin jauhojen määrää lisätä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti