TERVETULOA KEITTIÖN PUOLELLE

perjantai 6. tammikuuta 2012

Saaristolaisleipä.


7 dl laktoositonta piimää
vajaa 2 dl siirappia
3/4 rkl suolaa
1 pala hiivaa
2 dl ruisjauhoa
2 dl maltaita
2 dl ruisleseitä
8 dl vehnäjauhoa

Lämpimään piimään sekoitetaan hiiva ja siirappi. Suola ja muut kuivat aineet sekoitetaan nesteeseen, ei varsinaisesti alusteta.
Taikana jää löysäksi ja se laitetaan nousemaan kahteen ( 1,5 l ) voideltuun leipävuokaan. Annetaan nousta peitettynä vajaa tunti.
Paistetaan 175 asteen lämmössä 40 minuuttia. Peitetään leivinpaperilla ja jatketaan paistamista 40-50 minuuttia.

Alkuperäinen ohje oli täällä. Pienensin määriä kahteen leipään sopiviksi. Taikinan teko pitäisi onnistua ihan puuhaarukalla mutta minun taikinasta tuli kuitenkin niin sakeaa, että sekoitin jauhot ihan kädellä.

Ainakin nyt lämpimänä maistuu hyvältä. Maun pitäisi olla parhaimmillaan parin päivän kuluttua.

6 kommenttia:

  1. Vaikuuttaa hyvältä reseptiltä. Minulla on itseasiassa just uunissa vähän samantapaista makeahkoa mallasleipää. Siihen tuli kaljamaltaita, ja lisäksi hiukan viikunanpaloja ja auringonkukansiemeniä. Jauhoiksi ruisjauhoja, talkkunaa ja vehäjauhoja. Myös piimää ja siirappia. Jos asuttais naapureina, voitaisiin tuoda toisillemme maistiaisia ja vertailla...

    VastaaPoista
  2. Paula Lämpimäisten vaihto olisi tosiaan mukavaa.
    Tuo sinunkin leipäsi ohje kuulostaa oikein hyvältä.

    VastaaPoista
  3. Leivän tuoksu on sitten houkuttavaa, jännää, kun sitä melkein tuntee sen paistuvan leivän tuoksun.
    Kivoja ohjeita ja komeita leipiä!

    VastaaPoista
  4. Seijastiina. Kiitos.
    Hiivataikinoiden teko on ihanaa ja rauhoittavaa.

    VastaaPoista
  5. Eipä ole tosiaankaa tuoreen leivän tuoksun voittajaa!Iloista päivänjatkoa!

    VastaaPoista
  6. Minun jouluiset mäskileivät ovat ihan samanlaisia ja ohjekin on melkein sama. Minäkin sekoittelen suurella lusikalla kaikki aineet ja nostelen vuokiin nousemaan. Hyviä tulee ja helppo tehdä.

    VastaaPoista