TERVETULOA KEITTIÖN PUOLELLE

maanantai 9. huhtikuuta 2012

Luumuinen possupata.


Porsaan kyljyksiä tai luutonta lihaa tarpeen mukaan
Kermaa ja ruokakermaa, purkki molempia
Timjamia 2-3 tl
Jauhettua inkivääriä 2-3 tl tai tuoretta muutaman sentin pätkä.
Suolaa maun mukaan
Kuivattuja luumuja, ainakin puoli pussillista

Leikkaa liha ohuiksi viipalaiksi ja ruskista ne kullanruskeiksi.
Laita lihat uunivuokaan ja lisää joukkoon kuivatut luumut.
Ripottele suola ja timjami lihojen päälle.
Kuullota tuore, raastettu  inkivääri ja lisää vuokaan. (Jauhettu inkivääri vispataan kerman joukkoon)
Lisää kerma ja ruokakerma vuokaan. Lisää tarvittaessa vettä.
Paista noin  tunnin ajan 175 asteen lämmössä.

Tarjoa perunoiden tai riisin kanssa.
Lisukkeeksi sopii puolukka- tai mustaviinimarjahillo tai ananas.

Maku on itämainen ja ruoka on aika raskas, kuten Paulakin, jolta ohjeen sain, kertoo.
Ruoka on  helppo valmistaa ja sopii juhlaruuaksi.

2 kommenttia:

  1. Daisy, meil oli tätä ny pääsiäisruakan. Ja mää leivoi taas täst su plokistas ottamallani reseptil englantilaist hedelmäkaakkuu. Unhoti kylläki rusinat ja viäl kahtee kerttaa. Ensti unhoti valmiiks ostamani ottaa mukkaa ko lähdettii Koskel. Sin unhoti Koske Salest ostamani pan kaakkuu. Mut hyvvää silti oli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paula sinulle tästä reseptistä. Olen oikein mielissäni, että on uusi kiva ohje. Tein nyt kolmatta kertaa. Hyvin maistui nuorillekin miehille pääsiäisenä.
      Varmasti sinua harmitti nuo unohdukset. Mutta onneksi kakut onnistuu erilaisillakin lisukkeilla.

      Poista