TERVETULOA KEITTIÖN PUOLELLE

sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Omenainen possupata.



1  pieni porsaan maustamaton sisäfile (noin 350 g)
öljyä ja voita
1 sipuli
1 omena, esim Granny Smith
1 tl timjamia kuivattuna
2 dl omenatäysmehua
1 prk (2,5 dl) ruokakermaa, esim. Kolmen juuston
1 liha- tai kasvisliemikuutio
2-3 rkl soijakastiketta
mustapippuria myllystä
tuoretta timjamia

Viipaloi liha. Kuumenna pannulla vähän öljyä ja voita. Lisää lihaviipaleet ja ruskista.
Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi omena. Kun lihapalat ovat ruskistuneet, lisää sipulisilppu, omenakuutiot ja timjami. Paista sekoitellen, kunnes sipuli pehmenee.
Lisää pannulle mehu ja kerma, kuuumenna kiehuvaksi. Murenna joukkoon liemikuutio. Lisää soija ja mausta mustapippurilla.
Anna kastikkeen kiehua ja sakeutua keskilämmöllä ilman kantta. Tarkista maku. Lisää tuoretta hienonnettua timjamia.
Nauti perunoiden, papujen, sokeroidun puolukkasurvoksen ja salaatin kanssa.

Ohje on vanhasta ET-lehdestä ( Ohjearkisto: www.nettiET.fi ) ja tarkoitettu yksin asuvalle
 sunnuntairuuaksi. Annos on kuitenkin niin reilu, että naapurillekin riittää.



5 kommenttia:

  1. Taas kokeilemisen arvoinen resepti, kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin ihan lämpimästi suositella. On vähän kevyempi kuin tuo luumuinen possupata. Ja maku on mielestäni hyvä. Minulla sattui olemaan royal gala omenoita ja ne eivät soseutuneet, hapan omena olisi ollut varmasti vielä parempi.

      Poista
  2. Olen lukenut sinun reseptejasi muutaman kerran,kokeilemisen arvoisia ovat.

    VastaaPoista
  3. Irma. Kiva , että olet löytänyt tänne! Täällä keittiön puolella on ollut aika hiljaista. Olen tehnyt enemmän käsitöitä.

    VastaaPoista
  4. Varmasti maukasta! Mukavaa lauantain jatkoa!

    VastaaPoista