TERVETULOA KEITTIÖN PUOLELLE

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Suklainen taatelikakku.





250 g (1pkt) kivettömiä taateleita
2 dl vettä
2 dl sokeria
200 g voita
100 g taloussuklaata
3 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa

Kuorrutus
100g taloussuklaata
70 g voita

Keitä taatelit veden ja sokerin kanssa hiljalleen tasaiseksi soseeksi .
Ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon voi ja suklaa. Anna jäähtyä.
Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää jauho- leivnjauheseos ja kardemumma.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, Paista 175.asteisen uunin alatasolla noin tunti.
Kumoa lautaselle ja anna jäähtyä
Sulata suklaa ja voi mikrossa varovasti, välillä sekoittaen.
Valuta hieman jäähtynyt kuorrutus kakun päälle.

Tämä ohje oli joulukuun Yhteishyvän ruokaliitteessä. Jätin pois alkoholin ja tein kuorrutuksen omalla ohjeellani.



1 kommentti:

  1. Tein viime viikolla pari taatelikakkua. Toisen söin ja toisen pistin pakkaseen. Keitin taatelit glögissä. Taidanpa laittaa jäljellejääneeseen tuollaisen suklaakuorutuksen ennen tarjoilua. Näyttää kovin herkulliselta.

    VastaaPoista