TERVETULOA KEITTIÖN PUOLELLE

keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Anjan suklaa-appelsiinikakku.





200g voita
1,5 dl sokeria
3 munaa
1 dl (85g) taloussuklaarouhetta
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoa
1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat ja vähitellen jauhot, joihin leivnjauhe on sekoitettu.
Lisää suklaarouhe ja appelsiinin kuori ja mehu.
Laita taikina voideltuun ja kookoshiutaleilla leivitettyyn vuokaan. Paista 50-60 minuuttia 175 asteen lämmössä.
Taikinaan voi myös lisätä kaakaojauhetta 3 rkl jauhoihin sekoitettuna. Silloin kakusta tulee tumma.
Aion kokeilla tällä kertaa myös suklaakuorrutusta, jonka ohje on täällä. Suklaalevystä jäi noin puolet; teen vain puoli annosta.

Sain tämän ohjeen 80-luvulla naapuriltani. Olen tehnyt kakkua monta kertaa; lasten rippi- ja ylioppilasjuhliin ja muulloinkin. Helppo peruskakku, kuitenkin juhlava.






2 kommenttia:

  1. Hyvän näköinen kakku,kiitos ohjeesta.♥

    VastaaPoista
  2. Ompa komea kakku.Hyvää Pääsiäistä Daisy :)

    VastaaPoista