TERVETULOA KEITTIÖN PUOLELLE

sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Maailman parhaat kyljykset.




Porsaankyljyksiä tai ulkofileepaloja
Suolaa
Sinappia
Vehnäjauhoja
Voita tai pullomargariiniä
Vettä
Kermaa

Ripottele kyljyksien pintaan suolaa ja voitele ne sinapilla. Kierittele vehnäjauhoissa.
Ruskista pannulla rasvassa. Jätä kyljykset pannulle ja lisää vesi. Hauduta kypsäsksi. Leivitykseen käytettty jauho saostaa veden kastikkeeski. Lisää loraus kermaa ja tarkista suola.

Näihin kyljyksiin liittyy minulla muistoja 70-luvulta ja senkin jälkeen. Asuimme siihen aikaan molemmat Helsingissä; sisareni ja minä. Siskolla oli jo perhe ja minä vietin nuoruuttani. Usein poikkesin heille lounasaikaan ja kyljykset maistuivat niin hyviltä. Maistuvat kyllä vieläkin. Minua hemmotellaan niillä edelleen tavatessamme. Kiitos Siskoni.
Nyt on resepti minullakin tallessa täällä netin ihmemaassa.




2 kommenttia: