TERVETULOA KEITTIÖN PUOLELLE

lauantai 1. huhtikuuta 2017

Sinappisilakat



500g silakkafileitä

LIEMI:
8 dl vettä
2 dl etikkaa
1 rkl sokeria
1 rkl suolaa

Sekoita etikkaliemi ja liota fileitä yön yli tai kunnes kalan liha on kokonaan valkoista.
Valuta fileet hyvin ja paloittele ne saksilla kolmeen osaan.

KASTIKE:
1 dl vahvaa sinappia
2 rkl sokeria
1-2 tl suolaa
1 tl rouhittua valkopippuria
1 rkl etikkaa
1 1/2 dl öljyä
runsaasti tillisilppua

Sekoita sinappi, sokeri, mausteet ja etikka keskenään. Lisää öljy ohuena nauhana hyvin sekoittaen.
Lisää kastikkeeseen hienonnettu tilli. Sekoita kalapalat joukkoon.
Laita seos puhtaaseen lasipurkkiin.
Anna maustua seuraavaan päivään.

1 kommentti:

  1. Oi vesi tulee kielelle olen joskus tehnyt. Mukavaa viikonloppua:)

    VastaaPoista