TERVETULOA KEITTIÖN PUOLELLE

keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Ranskalainen suklaakakku.


8 munaa
200 g tummaa suklaata
200 g voita
3,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta

Voi ja sokeri vaahdotetaan.
Kananmunan keltuaiset ja valkuaiset erotellaan.
Keltuaiset lisätään voi-sokerivaahtoon, samoin sulatettu suklaa ja vehnäjauho-leivinjauheseos.
Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi ja sekoitetaan taikinan joukkoon kevyesti.
Taikina jaetaan kahteen pitkään voideltuun vuokaa, jotka on jauhotettu esimerkiksi kookoshiutaleilla.
Paistetaan 180 asteen lämmössä 30 minuuttia. Lämpö lasketaan 170-175 asteeseen ja jatketaan paistamista yhteensä 1 tunti 10 minuuttia.
Kakun koostumus on sienimäinen ja kevyt.

Löysin ohjeen naistenlehdestä vuosia sitten. Siinä kerrottiin, että ranskalaisäidit paistavat tätä kakkua koulusta palaaville lapsilleen iltapäivän välipalaksi.

4 kommenttia:

  1. Varmaankin hyvä resepti, voi toisen kakun panna pakastimeen, kun annos on aika iso ja tulee kaksi kakkua. Pääsee yhdellä paistamisella kun noita pitkänmallisia vuokia mahtuu uuniin kaksi kerrallaan. Voisi ehkä käyttää myös suklaisen täytekakun pohjana?

    VastaaPoista
  2. Paula. Kestää hyvin pakastusta.
    En ole koskaan tehnyt täytekakkua tästä, mutta onnistuu varmasti sekin.

    VastaaPoista
  3. Ihanan mehevän näköinen kakku, näitä katsoessa ihan harmittaa, että vatsa ei kestä suklaata;)
    Mutta pitäisiköhän yllättää koululaiset joku päivä tällläisella välipalalla. Voisi ehkä äidin arvokin nousta tässä inflaatiossa=D!

    VastaaPoista
  4. Tuisku. Kokeile ihmeessä. Maistuu suklaalle mutta on kuitenkin kevyt.

    VastaaPoista