TERVETULOA KEITTIÖN PUOLELLE

sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Kuningatarpiirakka.


Pohja:
100g voita tai 1 dl pullomargariinia
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoa
2 rkl kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 purkki maustettua rahkaa, kuningatar
1 purkki kermaviiliä
1 muna
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl pakastemarjoja (mustikkaa ja vadelmia)
1 rkl perunajauhoa

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja jauhot, joihin leivnjauhe on sekoitettu. Samoin leseet.
Voitete piirakkavuoka ja jauhota korppujauholla tai kookoshiutaleilla.
Levitä taikina vuokan pohjalle.
Levitä rahka piirakkapohjalle.
Pyörittele jäiset marjat perunajauhossa ja levitä rahkan päälle.
Sekoita kermaviili, sokeri ja muna ja levitä seos marjojen päälle.
Paista 175 - 200 asteen lämmössä noin 40 min. Kypsäksi.

Tämä ohje on myös VALION sivuilla.
Itse sain maistaa sisareni tekemää piirakkaa ja hän kertoi ohjeen olevan jonkin tuotepakkauksen kyljessä.
Piirakka on oikein maistuvaa. Vähän mehevämpää kuin perinteinen Mamman marjapiiras.
Leseet tekevät pohjaan ilmavuutta.


5 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä, täytyy ensipyhäksi kokeilla
    varmasti hyvää.

    VastaaPoista
  2. Täälläpä herkullisia postauksia.

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköinen,kiva kun saa noita helppoja ohjeita,täytynee kokeilla kun noita marjoja on pakkasessa,kiitos:)

    VastaaPoista
  4. Irma, Sylvi ja Ritva. Kiva, että olette löytäneet tänne ja tulleet lukijoiksi. Se innostaa minua kokeilemaan uusia ohjeita ja tallentamaan ne tänne blogiin.

    VastaaPoista
  5. Herkullisen näköinen piirakka :) aurinkoista pyhäpäivää sinulle !

    VastaaPoista