TERVETULOA KEITTIÖN PUOLELLE

torstai 30. kesäkuuta 2016

Mansikkakakku




4 munaa
2 dl sokeria
4 rkl perunajauhoa
4 rkl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta

1 dl hyytelösokeria
2 dl vettä
5 dl kermaa
2 l mansikoita

Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun siihen saa vispilää nostamalla kirjoitettua vaikka nimensä tai kahdeksikon.
Kuivat aineet sekoitetaan ja lisätään vaahtoon siivilän läpi kevyesti sekoittaen.
Taikina kaadetaan leivinpaperilla vuorattuun pyöreään vuokaan.
Paistetaan 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kypsyyttä voi kokeilla tulitikulla; jos tikku on kuiva, on kakku kypsä.
Jäähtynyt kakkupohja leikataan kolmeen osaan. Väleihin levitetään mansikkasurvosta ja kermavaahtoa. Molemmat maustetaan kevyesti sokerilla.
Mansikkasurvosta voi laittaa myös kakun päälle. Koristeeksi asetellaan paloiteltuja mansikoita. Ne valellaan hyytelösokerista ja vedestä keitetyllä sokeriliemellä.
Reunoille pursotetaan kermavaahtoa.





1 kommentti: