TERVETULOA KEITTIÖN PUOLELLE
sunnuntai 16. maaliskuuta 2014
Omenatosca.
Pohja:
100g voita
2 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoa
2 tl vaniljasokeria
2 omenaa
1 tl kanelia
Tosca:
50 g voita
3/4 dl sokeria
50 g mantelilastuja
1 rkl vehnäjauhoa
1rkl maitoa
Sulata voi, anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää seokseen kuivat aineet. Lisää lopuksi jäähtynyt voisula.
Levitä taikina irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 20-24 cm. Vuoraa vuoka leivinpaperilla.
Levitä taikinan päälle omenaviipaleet ja kaneli. Paista pohjaa noin 25 minuuttia 175 asteen lämmössä. Kun otat pohjan uunista nosta lämpöä 200 asteeseen.
Sulata voi kuorrutetta varten. Anna sokerin sulaa voin joukkoon. Lisää mantelilastut ja jauho sekä lopuksi maito. Sekoita hyvin. Levitä lämmin toscaseos pohjan päälle. Paista 200 asteen lämmössä 8-10 minuuttia.
Ohjeessa ei ole leivinjauhetta mutta lisäsin sitä pohjaan 1 teelusikallisen.
Löysin ohjeen TÄÄLTÄ.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Onnistuu hyvin myös gluteenittomasta jauhosta. Paistoaika vain pitenee.
VastaaPoista