TERVETULOA KEITTIÖN PUOLELLE

maanantai 23. joulukuuta 2013

Daisyn pulla.


1 litra maitoa
2 palaa hiivaa
3 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl suolaa
300 g voita tai margariiniä
2 rkl jauhettua kardemummaa
vehnäjauhoja

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja munat. Liuota hiiva maitoon.
Lisää jauhot vähitellen, koko ajan kädellä alustaen. Lisää rasva ja jatka alustamista. Lisää vielä jauhoa. Kun taikina alkaa irrota kädestä on jauhoa sopivasti. Jatka vielä alustamista jonkin aikaa. Lisää jauhoa tarvittaessa.
Peitä taikina-astia kannella tai leivinliinalla ja anna nousta lämpimässä paikassa.
Kun taikina on kohonnut, leivo siitä pullia tai korvapuusteja, Anna pullien kohota ja voitele ne munalla ennen paistoa. Ripottele päälle raesokeria. Paistolämpötilat vaihtelevat uunin mukaan. Omassani käytän 225 asteen lämpöä.

Hyla-maito antaa pullaan hyvän värin; ruskettuvat uunissa nopeammin. (ei ollut kuvan taikinassa)
Kun teen litran taikinan, pulla onnistuu parhaiten. Jauhoa tulee laitettua juuri sopivasti; ei jaksa enempää sekoittaa, kuin mitä on tarpeen. Minulla ei ole yleiskonetta, joten alustan taikinan aina käsin. Taikinaan tulee "käden maku".



3 kommenttia: