Kakun aineet:
250 g voita tai margariiniä
3 dl sokeria
4 munaa
4,5 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 pieni purkki ananasta / 1 iso appelsiini / mandariinejä
Rasva ja sokeri vaahdotetaan.
Lisätään munat, jauhot ja ananas.
Paistetaan 175 asteen lämmössä tunnin ajan.
Käytin ananasmurskaa liemineen.
Taikina on aika suuri mutta kahden litran vuokaan mahtuu hyvin.
Sain tämän ohjeen 70-luvun lopulla naapuriltani. Hän oli saanut sen työskennellessään Asikkalan vanhainkodissa. Minun mielessäni se kulkee siksi tuolla nimellä: Asikkalan emännän kakku.
Nykyisin kuivat kakut eivät yhtä suosittuja kuin lapsuudessani. Kaikkea muuta hyvää on niin runsaasti saatavilla. Olen menossa vapunpäivänä muuttotalkoisiin ja vien kakun sinne.
Hauskoja muuttotalkoita ja vappua! Kakku on varmaan mehevä. Varmaan kokeilen joskus.
VastaaPoistaTervetuloa lukijaksi Paula. Kakku on yleensä ollut ihan hyvä. En ole tätä vielä maistanut:)
VastaaPoistaKiitos, Daisy. Ehti tosin tulla jo sellainen olo, että olitkohan tarkoittanut tämän blogin lähinnä omaksi muistivihkoksesi, niin ettet toivokaan tähän ulkopuolisia lukijoita. :)
VastaaPoistaPaula. Ei suinkaan. Ihan julkinen tämä on :)Oikein mukava, että muutkin lukevat.
VastaaPoistaOlen näpräillyt tunnisteita tuohon silmukkablogiin. Olen ollut niin TYHMÄ ja SOKEA, etten huomannut mistä ne laitetaan!!! Nyt on hyvä mieli, kun sekin on järjestyksessä. Tekemällä siis oppii tätäkin :)
Kuivat kakut ovat toisaan vähän jääneet taka-alalle nykyään. Silti niitä ostetaan paljon esim. myyjäisissä.Tämä kakku vaikuttaa tosi hyvältä.
VastaaPoistaAuli. Kiva kun poikkesit tännekin. Tänään tuota kakkua syötiin ja kehuivat hyväksi ja pyysivät reseptiä :) Leivitän vuokan kookoshiutaleilla, se antaa kivan maun.
VastaaPoistaOi mikä hyvä kakku, näitä minä tykkään tehdä :)
VastaaPoistaSeijastiina. Tämä kakku on ihan ok.
VastaaPoista