rypsiöljyä 5 dl
(viini)etikkaa 1 dl
vettä 1 dl
sinappia 2 dl
valkosipulia 4-6 kynttä
tabascoa 5-6 tippaa
valkopippuria 1 tl
sokeria 1 dl
Kaikki aineet sekoitetaan ja vatkataan 5 minuuttia.
Parhaiten onnistuu sauvasekoittimella, jolla myös valkosipulin saa murskattua.
Sain tämän reseptin 80-luvulla ystävättäreltäni. Muistelen, että ohje oli alunperin jostakin ravintolasta.
Annoksesta tulee kastiketta noin litra. Sopii tuliaiseksi vaikka kesämökille.
Hyvältä kuulostaa salaatinkastike!
VastaaPoistaOn hyvää, jos tykkää makeahkosta, sinappisesta...
PoistaRipaus suolaa antaa makua. Väkiviinaetikkaa riittää paljon pienempi määrä, kuin tuossa mainitaan.
VastaaPoistaTein tänään annoksen, koska pikkupojat olivat sitä kehuneet!