TERVETULOA KEITTIÖN PUOLELLE

sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Salaatinkastike




rypsiöljyä       5 dl
(viini)etikkaa  1 dl
vettä              1 dl
sinappia         2 dl
valkosipulia    4-6 kynttä
tabascoa        5-6 tippaa
valkopippuria 1 tl
sokeria           1 dl

Kaikki aineet sekoitetaan ja vatkataan 5 minuuttia.
Parhaiten onnistuu sauvasekoittimella, jolla myös valkosipulin saa murskattua.

Sain tämän reseptin 80-luvulla ystävättäreltäni. Muistelen, että ohje oli alunperin jostakin ravintolasta.

Annoksesta tulee kastiketta noin litra. Sopii tuliaiseksi vaikka kesämökille.




3 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa salaatinkastike!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On hyvää, jos tykkää makeahkosta, sinappisesta...

      Poista
  2. Ripaus suolaa antaa makua. Väkiviinaetikkaa riittää paljon pienempi määrä, kuin tuossa mainitaan.
    Tein tänään annoksen, koska pikkupojat olivat sitä kehuneet!

    VastaaPoista