TERVETULOA KEITTIÖN PUOLELLE
perjantai 23. joulukuuta 2011
Joululeipä.
1 l piimää
2 dl siirappia
75 g hiivaa
1 rkl suolaa
1,5 rkl pomeranssin kuorta
0,5 rkl fenkolia ja anista
3 dl ruisjauhoa
vehnäjauhoa
0,5 dl öljyä
Lämpimään piimään lisätään siirappi, hiiva ja muutama desilitra jauhoa. Annetaan taikinan nousta, kuplia ilmestyy pintaan. Lisätään taikinaan mausteet ja öljy. Alustetaan loput jauhot taikinaan ja annetaan nousta lämpimässä paikassa.
Kun taikina on noussut, leivotaan siitä neljä pyöreää leipää pellille nousemaan. Ennen paistamista leivät pistellään ja voidellaan siirappivedellä. Paistetaan hyvässä uuninlämmössä (200 astetta) keveiksi ja kypsiksi. Vähän ennen uunista ottamista leivät voi vielä voidella uudelleen siirappivedellä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti