TERVETULOA KEITTIÖN PUOLELLE

maanantai 19. joulukuuta 2011

Joulusinappi.



2 dl sinappijauhetta
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl kermaa
1 rkl öljyä
1 rkl etikkaa (puna- tai valkoviinietikkaa)
1 tl suolaa
mausteeksi pippuria, muskottia tai yrttimausteita

Siivilöi sinappijauhe paksupohjaiseen esim. teflonkattilaan. Lisää sokeri ja sekoita.
Sekoita munat, kerma ja öljy keskenään ja lisää kattilaan. Sekoita hyvin.
Kuumenna koko ajan sekoittaen ja anna kiehua muutama minuutti. (Itselleni olen kirjoittanut ohjeeksi: "Laita levy kolmoselle".)
Lisää etikka ja mausteet. Purkita ja anna tekeytyä muutama päivä.

Sinappi on makeaa ja voimakasta. Sopii hyvin kinkun kanssa ja miksei myös uudenvuodenaattona  nakkien mausteena.

Lähteet: K-kaupan ruokavihje, joulukuu 1980
             T-kuluttajapalvelun jouluherkut 1982

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti