TERVETULOA KEITTIÖN PUOLELLE

sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Englantilainen hedelmäkakku.


250 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
4 munaa
4 1/2 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta

100 g mantelirouhetta
2 dl rusinoita
250g luumuja
100 g säilöttyjä kirsikoita
100 g sukaattia

Pilko luumt ja kirsikat. Lisää kulhoon  rusinat, sukaatit ja mantelirouhe. Voit lisätä tilkan konjakkia tai rommia ja jättää seoksen maustumaan yön yli.

Voi ja sokeri vaahdotetaan. Voivaahtoon sekoitetaan munat ja jauhot.
Lopuksi taikinaan lisätään hedelmäseos.
Paistetaan 175 asteen lämmössä 1,5 tuntia.

Kakku on hyvä valmistaa tekeytymään pari viikkoa ennen joulua.

Tätä ohjetta silmäilen, kun teen itselleni hedelmäkakkua.
Joka joulu ainekset ovat hieman erilaiset, tänään laitoin kakkuuni cashew-pähkinöitä. Kirsikat olivat sokeriliemessä, käytin myös sen karvasmantelinmakuisen liemen.
Kakku kuuluu minun jouluperinteisiini. Sen tekeminen ei stressaa, pikemminkin rauhoittaa.

8 kommenttia:

  1. Kakkureseptisi vaikuttaa herkulliselta. Aloin tänään leipoa tämän reseptin mukaan, keräilin kaikki ainekset, pilkoin luumut ja aprikoosit, joita myös ajattelin tähän panna, sekä muutaman kuivatun päärynänkin. Sitten huomasin, ettei koko huushollissa ole kananmunia. Mieheni on käyttänyt ne loppuun. Joten kakkunteko jääkin huomiseksi...

    VastaaPoista
  2. Huomenna paremmalla onnella Paula.
    Minun kakkuni onnistui oikein hyvin. Kirsikoiden liemi toi kosteutta ja makuakin. Pakastin kakun, koska en vietä joulua kotona. Tai ehkä siksi, etten olisi syönyt sitä...

    VastaaPoista
  3. Nyt sitten leivoin kakun, tai oikeastaan kakut, koska tein tuosta aika isosta taikinasta kaksi pienempää kakkua, saa nähdä tulivatko kovin kuivat vai ei. En ole vielä maistanut, koska parempi antaa niiden hiukan tekeytyä ja ainakin jäähtyä. Panin taikinaan tilkan rommia.

    VastaaPoista
  4. No, niin, nyt sitten leivoin tällä reseptillä jo toiseen kertaan, koska ensimmäisellä kerralla tuli hyvää. Aloimme syödä ensimmäisen annoksen toista kakkua ja toisen annoin joululahjaksi. Ja nyt on siis uunissa kaksi uutta. Kiitos hyvästä reseptistä!

    VastaaPoista
  5. Paula. Hauska kuulla, että sait hyviä kakkuja.

    VastaaPoista
  6. Leivoinpa sitten minäkin tällä ohjeella kakun. Onnistui mainiosti! Liotin hedelmiä joitakin tunteja vahvassa teessä. Sekin on hyvä vaihtoehto, jos ei halua alkoholia käyttää. :)

    Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  7. Riitta ja Maria, tervetuloa tännekin.

    Maria. En olisikaan keksinyt tuota teetä, hyvä idea. En tosin ole alkoholiakaan käyttänyt kakkuun. Ei ole koskaan sattunut olemaan sopivaa tarjolla.

    VastaaPoista